miercuri, 26 septembrie 2012

Profilaxia afectiunilor respiratorii la copii cu ajutorul gemoterapiei

A venit toamna!
Si, odata cu ea, au aparut si primele probleme respiratorii la copiii nostri. Desi, mai bine de 8 luni nu au avut nicio problema. Ceea ce ne duce cu gandul ca poate sistemul lor imunitar nu a fost fortificat indeajuns. Dar, tot raul spre bine, asa cum zicem noi.

Mergand la farmacia draga noua, am intrat in posesia unui articol, scris de doamna doctor Simona Nitu, medic pediatru, presedinte a Asociatiei Romane de Gemoterapie si Homeopatie. Si, fiind o informatie pretioasa, ne-am gandit sa o impartasim prin mijloacele proprii.

" Dragi parinti,

Odata cu venirea toamnei, o preocupare importanta este aceea a protejarii copiilor dumneavoastra de infectiile aparatului respirator, care constituie principala cauza a imbolnavirilor in aceasta perioada. De aceea, va propun o abordare a intaririi imunitatii copiilor, folosind puterea din mugurii arborilor. Reactiile care se deruleaza in interiorul unui arbore nu vor putea fi reproduse de catre om, intr-un laborator, niciodata.

Arborii stiu sa foloseasca la maxim toate bogatiile pamantului, energia calda si benefica a soarelui, ca sa-si sustina propria lor viata, a Pamantului, a noastra. Singurul lucru care ne ramane de facut este sa stim sa folosim cu inteligenta si cu dragoste ceea ce creeaza ei pentru noi.

Este stiut faptul ca imunitatea copiilor este in formare pana la varsta de 7 ani. Din acest motiv, predispozitiile lor la imbolnavire sunt mult mai mari, mai ales la imbolnavirile de la nivelul aparatului respirator. Exista foarte multi microbi si virusi care actioneaza la acest nivel, care nu reactioneaza la antibiotice si care pot sa aduca dupa sine o scadere a imunitatii. De aceea, cel mai bine ar fi pentru copil sa se faca o stimulare generala, nespecifica a imunitatii (stimularea specifica se realizeaza prin vaccinuri) care sa-i ofere o protectie la orice tip de agresiune.

In acest sens, gemoterapia, terapia cu parti tinere de planta aflate in faza de diviziune celulara (muguri, mladite, amenti etc.) reprezinta modelul perfect de comuniune planta-om, ce ne poate proteja si poate totodata duce la vindecare, prin procesul de detoxifiere celulara realizat si implicit prin refacerea functionalitatii celulare.

Extractele gemoterapice sunt fabricate prin prelucrarea partilor tinere de planta in stare proaspata, cu pastrarea integrala a substantelor active (organice si anorganice).

Va prezint cateva scheme de profilaxie pe care le-am folosit in decursul anilor pentru pacientii mei, care sunt, in numar covarsitor, copii.

In caz de imbolnavire acuta (febra si alte simptome de boala), cereti sfatul medicului curant si urmati recomandarile lui, dupa care puteti relua cura de profilaxie. Veti observa ca, in timp, imbolnavirile copiilor vor fi mai putin frecvente si mai putin severe.

Va doresc sa treceti sezonul rece bucurandu-va de sanatatea copiilor dumneavoastra!"

Schema 1 - pentru copii care au prezentat intr-un an de zile imbolnaviri la nivelul aparatului respirator, dar care nu au luat multe medicamente alopate in antecedente:

Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1 dimineata
Extract din muguri de  Brad - Abies pectinata MG=D1 la pranz
Extract din mladite de Maces - Rosa canina MG-=D1 seara

 Schema 2 - pentru copii cu tendinta la imbolnaviri respiratorii frecvente, copii care au primit cantitati mari de antibiotice in antecedent:


Extract din muguri de Coacaz negru - Ribes nigrum MG=D1 dimineata
Extract din muguri de  Porumbar - Prunus spinosa MG=D1 la pranz
Extract din mladite de Maces - Rosa canina MG-=D1 seara

Timp de o luna, dupa care inca o luna:

Extract din muguri de Brad - Abies pectinata MG=D1 dimineata
Extract din muguri de Mesteacan - Betula verrucosa MG=D1 seara.

Daca exista si un deficit ponderal si anemie se va asocia in tratament:

Extract din mladite de Tamarix (catina rosie) - Tamarix gallica MG=D1 la pranz.

Curele profilactice trebuie sa fie de minim o luna de zile sau de doua luni, pentru copiii cu o imunitate slabita, administrate o data sau de doua ori pe an, in perioada sezonului rece (toamna, iarna, primavara). 

Numarul de picaturi trebuie ajustat, in functie de varsta copilului:
15-25 picaturi pentru copiii intre 2-7 ani;
40-50 picaturi (2ml) pentru copiii peste 7 ani.

Picaturile se dilueaza in putina apa si se administreaza cu 30 minute inainte de masa.

Mai multe detalii gasiti pe www.gemoterapie.ro. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu