miercuri, 5 septembrie 2012

Mierea de albine, naturala, mai eficienta la copii decat siropurile de tuse!

Da! Si studiile medicale ne demonstreaza inca odata (daca mai era necesar) ca viitorul o reprezinta produsele naturale, asa cum au fost create de mama natura!

Conform rezultatelor unui studiu american, o lingurita de miere de albine, 100% naturala, luata de copil inainte de culcare, i-ar putea calma considerabil tusea, acesta putand dormi mult mai bine. 

Remediile pentru tuse exista sub diferite forme - dropsuri, ceai, lapte cald indulcit cu miere. Aceste remedii clasice au fost recent confirmate cu date stiintifice publicate de cercetatorii israielieni in revista Pediatrics. 

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 300 de copii israielieni, cu varste cuprinse intre 1 si 5 ani, ce sufereau de tuse. S-au format doua grupuri de studiu: unor copii  li s-au dat, cu 30 minute inainte de ora de culcare, cate 10gr de miere de albine iar celorlalti li s-a oferit un placebo. 
     
Inainte si dupa tratament, parintii au fost rugati sa noteze (cu note de la 1 la 5) severitatea si frecventa episoadelor de tuse, precum si impactul tusei asupra somnului si starii lor generale. Rezultatele au aratat ca acei copii carora li s-a oferit cate o lingurita de cu miere si-au calmat tusea mult mai rapid comparativ cu grupul care a primit un placebo.
 
Putem deduce astfel ca mierea naturala grabeste procesul de vindecare datorita concentratiei mari de antioxidanti (o prezenta mai crescuta a acestora in mierea de culoare inchisa).

Antioxidantii sunt mult mai eficienti in cazul tusei decat unele siropuri. Mai mult, aceste siropuri pot fi periculoase daca doza administrata este mai mare decat cea recomandata. Aceeasi antioxidanti prezenti in miere ajuta la protejarea inimii de "colesterolul rau" (LDL) si de problemele cardiovasculare, arata un studiu aparut in Journal of Agricultural&Food Chemistry. 

Un alt secret al mierii este ca zaharul din compozitia acesteia (mierea contine 80% zahar) provoaca o hipersecretie de saliva si mucus, extrem de benefica pentru gat si pentru calmarea tuselor neproductive. 

Mierea mai are si alte beneficii: este un cicatrizant excelent si faciliteaza tranzitul intestinal in combaterea constipatiei.

In concluzie, mierea de albine, oferita micutilor in cantitati rezonabile, are efecte benefice asupra starii lor de sanatate, accelereaza procesul de vindecare si protejeaza de anumite boli. 

Insa nu uitati, este recomandat ca pana la 1 an sa nu oferiti mierea de albine bebelusilor, pentru a preveni alergiile si evita botulismul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu